Skip to the content

Mød kulturskolens undervisere

Hver tirsdag præsenterer vi én af kulturskolens undervisere. Her kan du bl.a. høre lidt om, hvad vores dygtige undervisere har af kreative projekter ved siden af deres arbejde her på kulturskolen -  og få de bedste tips til hvilken musik/dans/kunst, der er værd at tjekke ud!

Rosalia Creme Peña Bentsen

Jeg hedder Rosalia Creme Peña Bentsen og er danselærer på Ishøj Kulturskole.

Som danser og danselærer har jeg mange års erfaring indenfor contemporary dans, jazz, kreativ dans, improvisation, ballet, Hip Hop, latinamerikanske dansestilarter, moderne burlesque mv. - både herhjemme og i udlandet.

Udover undervisningen på kulturskolen arbejder jeg også på Musik- & Balletskolen i Horsens og i Dansehallerne - og deltager desuden som danser i dansearrangementer og koncerter flere gange om året. Jeg har også kompetencer inden for gymnastik og musicals og har lavet koreografier til flere forestillinger.

Her er links til dans, som jeg kan anbefale, at I tjekker ud:

✨👌✨ DANSEFORESTILLING  (contemporary dance performance)

https://www.youtube.com/watch?v=qSIddQNyYVE&list=RDCMUC867wP9zOSdZqxzESNEIXMQ&index=1

Her har eleverne mulighed for at se, hvordan en contemporary danseforestilling er bygget op. Jeg synes, at bevægelserne og koreografien er meget god. 

✨👌✨ 5- TABELLEN - SJOV MED MUSMATIK

https://www.youtube.com/watch?v=ea9BkGzQKQY

Jeg synes, at den er meget god, da børnene får mulighed for inddrage matematik i dansen på en meget sjov måde. Familien kan også være med, hvilket er en meget god idé i disse tider. 


✨👌✨BALLET + HIPHOP + VIOLIN

https://www.youtube.com/watch?v=scChKG1E_dw 

Her kan man se, hvordan man kan kombinere to forskellige dansestilarter og instrumenter som ballet og Hiphop og violin. Jeg synes, at den måde koreografien er bygget op på er meget kreativ - både i par og i gruppe. 

Johan Bylling Lang

Jeg hedder Johan Bylling Lang og underviser i saxofon, klarinet og sammenspil på kulturskolen.

Jeg elsker at spille med musik med andre - både når jeg underviser i Kulturskolen og spiller med de bands, jeg er med i. Det er som om al den tid, jeg har brugt på at øve mig på mit instrument, virkelig giver mening og gør, at jeg kan nyde sammenspillet endnu mere. 

Her kan du læse lidt mere om nogle af de orkestre og musikalske projekter, som jeg er med i:


Jazz Five

https://www.youtube.com/watch?v=pl9SAXkzF_0&t=229s

Jeg har spillet med Jazz Five siden 2003. Det er virkelig mange år, og vi har oplevet så mange fede ting sammen. Lige fra tournéer i Canada og Korea til at vinde Danish Music Awards og udgive 7 albums. Vi har lige spillet i Fællessang på DR. Det var godt nok ikke vores vanlige musikstil, som er funky blues ala New Orleans, men fantastisk at spille live i TV for så mange danskere og skabe lidt god stemning hjemme i stuerne her i Corona-tiden. 

 

Michael Carøes Gasorleans

https://www.youtube.com/watch?v=1tF7F32E9q8

Musikken fra New Orleans er omdrejningspunkt i meget af mit virke. Her har vi et vildt 10 mands orkester, der blander funky New Orleans grooves med Gasolins udødelige klassikere. I bandet er nogle af landets bedste musikere fra bl.a. Burhan Gs, Rasmus Bjergs og Birthe Kjærs Band. 

 

Babylove & the van Dangos

 https://www.youtube.com/watch?v=aMygKgdgE4M

Dette band dyrker oldschool Jamaicansk musik fra 60'erne. Det er egne numre spillet, som de kunne have lydt dengang. Vi har spillet rigtig meget rundt i Europa, på Roskilde Festival og indspillet 6 albums - senest i efteråret 2020. Jeg er med til at skrive musikken og arrangere, og vi har eksisteret siden 2004. 

Ud over at være på scenen, kan man også se mig som manden bag festivaler og events i København, hvor jeg står for planlægning og afholdelse af f.eks. disse:

- Copenhagen Harbour Parade: Flydende kunstparade på vandet i KBHs Havn

- Fringe Jazz Fest: New Orleans festival under Copenhagen Jazz Festival. Skifter til sommer navn til Mardi Gras Copenhagen 

Ellers kan man også se mere til mig på min profil på facebook: https://www.facebook.com/johanbyllinglang

 

Nina Sabic

Jeg hedder Nina Sabic og underviser i tværfløjte og blæser-sammenspil på Ishøj Kulturskole. Jeg har været lærer i tværfløjte i 20 år.

Til dagligt underviser jeg også på Hvidovre musikskole og Gungehusskolen og spiller i Duo Sapia med  guitaristen Omer Verem.

Duo Sapia spiller kendte folkesange fra forskellige lande fra Balkan. Sangene er moderniseret med sjove rytmer og improvisationer - så de kan både være klassiske, jazzede, rockede og poppede.

Da jeg selv kommer fra Bosnien og Hercegovina, betyder det ekstra meget for mig at kunne gå tilbage til mine rødder og spille og udtrykke mig igennem musikken .

Min musikinteresse spænder enormt bredt til dagligt, hvilket min undervisning også bærer præg af.

Her er lidt musik, som minder lidt om det, jeg spiller i Duo Sapia. Jeg vil gerne inspirere jer med lidt anderledes fantastisk smuk musik, da der er rigtige mange, som ikke kender til det.

Håber I kan lide det :-)

 

Amira medunjanin - sto te nema

https://www.youtube.com/watch?v=tc1GfABdaDM 

Med en kendt sanger Amira Medjunanin fra Bosnien og Hercegovina der synger en kærligheds folkesang, der hedder sto te nema - "hvorfor er du der ikke". 

Vlatko Stefanovski & Miroslav Tadic - Jovano Jovanke

https://www.youtube.com/watch?v=kyFwwIHw6nw 

Flamenco inspirerende improvisationer over den makedonske melodi Jovano Jovanke.

 

Odessa Bulgar - Yxalag klezmer band 

https://www.youtube.com/watch?v=oTPZOlo8dic 

Bulgarsk folkemelodi spillet af den tyske Yxalag klezmer band 

 

Gibonni - Libar
https://www.youtube.com/watch?v=mQtfts2sfWc 

Den kroatiske pop sanger Gibonni. For mig en meget kær sang og melodi.

 

Casper Nyvang Rask

Jeg hedder Casper Nyvang Rask og underviser i elbas og kontrabas på Ishøj Kulturskole. Herunder er tre videoer med med musik jeg er involveret i på forskellig vis:

 

Petter Rylen Trio

https://www.youtube.com/watch?v=8G0sM0dWik8&t=33s

I denne trio spiller jeg kontrabas, og her er en optagelse fra Mandagsklubben på 5e for et par år tilbage. Det er Kresten Osgood på trommer og Petter Rylen på klaver. Vi spiller både Petters kompositioner og helt frit improviseret. At spille helt frit improviseret er for mig en utrolig vigtig måde at udtrykke sig på, og også noget jeg bruger i min undervisning.

 

Casper Nyvang Rasks Slow Evolution Ensemble - Chaffinch (Goodbye Forever)

https://www.youtube.com/watch?v=hLlLeHRRahQ

Det her er første skæring fra mit debutalbum, som udkom i foråret 2019. Her spiller jeg kontrabas og midikeyboard og har komponeret al musikken.

Nummeret er en farvelsang til min far, som døde alt for tidligt.

 

Jeppe Zeeberg & The Absolute Pinnacle of Human Achievement - Jesus On Bongos

https://www.youtube.com/watch?v=cXZe0BKWAbM

Her spiller jeg elbas. Jeppe Zeeberg er en af mine gode venner og én af dem, jeg spiller allermest med. Zeeberg er en utrolig spændende pianist og komponist. Her er alt tilladt, og genrer findes ikke rigtig.

Det er iøvrigt også mig, der har optaget musikken på denne optagelse. Jeg arbejder også som lydtekniker, og optager ofte til forskellige projekter i mit studie i Vanløse.

 

Troels Lund-Sørensen

 

Jeg hedder Troels Lund-Sørensen og underviser i trommer og slagtøj på Ishøj Kulturskole.

Til dagligt spiller jeg alt fra pop til heavy metal, og er bl.a. for nyligt begyndt i et band, hvor vi alle tager interessen fra heavy metal i vores teenage-år op og skriver sange på ny.

Ellers spænder min interesse i musik enormt bredt, og så længe der er spændende melodi, rytme og/eller stemning involveret, så er jeg nysgerrig. Her er der et bud på nogle numre, som jeg synes alle burde tjekke ud:

 

  • Tedeschi Trucks Band - Come See About Me

https://www.youtube.com/watch?v=VJaDma8Cc-g&ab_channel=TedeschiTrucksVEVO

Tedeschi Trucks Band er et stort blues/roots orkester fra Jacksonville, Florida med ægteparret Susan Tedeschi og Derek Trucks i front. Hele albummet Revelator fra 2011 er fyldt med sange med fantastiske melodier, Susan Tedeschi's kraftfulde stemme og Derek Trucks eminente slideguitar spil. Et tættere sammenspillet band kommer man sjældent til at høre. 

 

  • Audioslave - Show me how to live

https://www.youtube.com/watch?v=gquZ01Yrhzg&ab_channel=w84ChA0s

Audioslave var et amerikansk rockband dannet af 3/4 af Rage Against The Machine og sanger Chris Cornell fra Soundgarden. De udgav i 2002 deres første album som er spækket med rocksange fulde af nerve og intensitet. Show me how to live er et af de mest hårdtslående, som giver mig personligt gåsehud hver eneste gang jeg lytter til den. Verden mistede desværre Chris Cornell i 2017, da han tog sit eget liv.

 

  • Allen Stone - Brown Eyed Lover

https://www.youtube.com/watch?v=s4cgwviI81U&ab_channel=AllenStone-Topic

Her er en af de største stemmer jeg har hørt længe. Allen Stone er en amerikansk soul-sanger og sangskriver, og nummeret her er fra hans plade 'Building Balance' fra 2019. Igen er hele pladen spækket med gode sange - hans stemme rører mig dybt, og musikken taler for sig selv.