LÆRING

For de fleste er det sådan, at der er perioder, hvor man rykker helt vildt, og hvor det er nemt at spille, danse, lave teater og billeder. Perioder, hvor det flyder. Der er også perioder, hvor det er hårdt arbejde, og hvor man ikke lige synes, at det rykker noget. Alligevel skal I arbejde med det, I har besluttet jer for, og I skal øve og øve - hver dag. Det kræver selvdisciplin og gå på mod fra jer alle sammen. Men så giver det også bonus.

At lære musik, dans, teater og billedkunst er en god oplevelse. En god fælles oplevelse. Gennem undervisningsforløbet skal I og Kulturskolens underviser hele tiden forholde jer kritisk til egne præstationer. I skal lære at stille spørgsmål til jer selv: Var det her godt nok? Var det her præcist nok? Sammen med underviseren opstilles konkrete mål for læring, og efterfølgende evalueres, hvor meget, der er nået.

Kulturskolens undervisere er alle professionelle udøvende kunstnere. Men de ved også, hvordan det er at være elev. Og de ved rigtigt meget om, hvordan man bedst lærer at spille musik, lave teater eller dans. Det er meget forskelligt! Og det varierer fra menneske til menneske. Også derfor har vores lærere metodefrihed. Det betyder, at I sammen kan lægge det forløb, der passer bedst til den enkelte elev eller den enkelte gruppe. På den måde kan vi sikre, at I opnår noget med jeres musik, teater, dans og billedkunst.

Selvom Kulturskolens lærere hjælper jer på vej ind i musikken, dansen, teatret og billedkunsten, og selvom jeres forældre hjælper jer ved at være der og støtte, så er det sidste ende eleverne selv, som skal lære at arbejde med musikken, dansen, teatret og billedkunsten. En ting er sikkert: om det er på amatør eller professionelt plan, om det er som udøvende eller aktivt lyttende. Det vil altid vække store følelser og velvære at beskæftige sig med musik.

} } ('#login').modal('show'); } }