Skip to main content Skip to footer

Basun

Basun er en del af messingblæserfamilien. Sammen med de andre messingblæsere horn, trompet og tuba er det et af de mest kraftfulde instrumenter, der findes. I modsætning til hvad mange tror, kræver det ikke særligt store lunger at spille på basun. Til gengæld styrker det lungerne og vejrtrækningen. Lyden laver du med læberne. Den forstærkes af instrumentet, som giver den sin specielle mørke og bløde klang. 

I undervisningen lærer du, hvordan du laver klangen på basunen, vejrtrækningsteknik og noder, når vi spiller små melodier og øvelser. Gehørspil og improvisation indgår også, ligesom sammenspil med andre instrumenter er en del af undervisningen. 


Alder
Du kan starte på basun fra du er 8 år.

Underviser
Hans Tjalve

Undervisningsdag
Mandag

Tidspunkt for undervisningen
Vi forsøger så vidt muligt at give alle elever undervisning, inden for det tidsrum, I ønsker på den/ de mulige undervisningsdage.
Tilmelding foregår altid via vores hjemmeside. Når du har tilmeldt dig eller dit barn, vil du blive kontaktet af kulturskolen, så vi kan aftale hvilket tidsrum du/dit barn kan komme på de mulige undervisningsdage - det nøjagtige tidspunkt for undervisningen fastlægges efterfølgende af underviserne.

Øvning
Når du skal lære et instrument, så bliver det sjovest, hvis du øver dig lidt hver dag.